
Aštrus kebabas su jautiena
Paruošimo laikas: 30 min.
Porcijų skaičius: 3
Ingredientai:
- Lavašas: 3 vnt.
- Kopūstai: 200 g
- Jautiena: 250-300 g
- Druska: pagal skonį
- Šviežias agurkas: 1 vnt.
- Paprika: 0,5 vnt.
- Aštrūs pipirai: 0,5 vnt.
- Pomidorai: 2 vnt.
- Svogūnai: 0,5 vnt.
- Sojų padažas: 1 valg. š.
- Citrinų sultys: 1 valg. š.
- Cukrus: 1 arb. š.
- Majonezas: 3 valg. š.
- Kečupas: 1 valg. š.
- Česnakai: 2 skiltelės
Paruošimo būdas
- Paruoškite padažą: grietinę sumaišykite su česnaku, druska ir aštriais pipirais.
- Smulkiai supjaustykite kopūstus.
- Šviežią agurką, pomidorus ir papriką supjaustykite šiaudeliais.
- Nedideliame augalinio aliejaus kiekyje apkepkite smulkiai supjaustytą jautieną, dėkite svogūnus. Dėkite į mėsą sojų padažo šaukštelį, citrinų sulčių ir cukrų. Palaukite, kol atvės.
- Lavašą aptepkite plonu padažo sluoksniu ir sluoksniais uždėkite: kopūstus, mėsą, agurkus, papriką ir aitriąją papriką, pomidorus ir svogūnus.
- Lavašą tvirtai susukite, užlenkite kraštus.
- Apkepkite kebabą sausoje keptuvėje, kol susidarys traški plutelė.
- Patiekalas paruoštas!
- Skanaus!