
Naminis mėsainis
Paruošimo laikas: 45 min.
Porcijų skaičius: 3
Ingredientai:
- Mėsainio bandelės: 3 vnt.
- Mėsos faršas: 400 g
- Kietasis sūris: 30-50 g
- Pomidoras: 1-2 vnt.
- Raugintas agurkas: 1 vnt.
- Raudonieji svogūnai: 1 vnt.
- Salotų lapai: 5-6 vnt.
- Majonezas: 2 arb. š.
- Kečupas: 2 arb. š.
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejus: kepimui
Paruošimo būdas
- Į mėsos faršą įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite. Formuokite plokščios formos maltinuką.
- Apkepkite maltinuką 4-5 minutes iš abiejų pusių.
- Ant paruošto maltinuko uždėkite ploną sūrio riekelę.
- Pomidorus supjaustykite griežinėliais, sūrį – riekelėmis, raugintą agurką – plonais griežinėliais.
- Atskirame inde sumaišykite majonezą ir kečupą.
- Bandelę perpjaukite perpus ir aptepkite majonezo ir kečupo padažu.
- Sluoksniais ant padažo uždėkite: salotų lapus, svogūnus, pomidorus, maltinuką, keletą rauginto agurko griežinėlių ir sūrio riekelę.
- Uždenkite mėsainį antra bandelės puse. Tokiu pat principu formuokite likusius mėsainius.
- Patiekalas paruoštas!
- Skanaus!