Naminis mėsainis

Paruošimo laikas: 45 min.

Porcijų skaičius: 3

Ingredientai:
  • Mėsainio bandelės: 3 vnt.
  • Mėsos faršas: 400 g
  • Kietasis sūris: 30-50 g
  • Pomidoras: 1-2 vnt.
  • Raugintas agurkas: 1 vnt.
  • Raudonieji svogūnai: 1 vnt.
  • Salotų lapai: 5-6 vnt.
  • Majonezas: 2 arb. š.
  • Kečupas: 2 arb. š.
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Druska: pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus: kepimui

Paruošimo būdas

  • Į mėsos faršą įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite. Formuokite plokščios formos maltinuką.
  • Apkepkite maltinuką 4-5 minutes iš abiejų pusių. 
  • Ant paruošto maltinuko uždėkite ploną sūrio riekelę.
  • Pomidorus supjaustykite griežinėliais, sūrį – riekelėmis, raugintą agurką – plonais griežinėliais.
  • Atskirame inde sumaišykite majonezą ir kečupą.
  • Bandelę perpjaukite perpus ir aptepkite majonezo ir kečupo padažu.
  • Sluoksniais ant padažo uždėkite: salotų lapus, svogūnus, pomidorus, maltinuką, keletą rauginto agurko griežinėlių ir sūrio riekelę.
  • Uždenkite mėsainį antra bandelės puse. Tokiu pat principu formuokite likusius mėsainius.
  • Patiekalas paruoštas!
  • Skanaus!